Sikeres évet zárnak

Az infrastruktúra javításán volt a hangsúly 

image
A községközpontban befejezték a központi park felújítását
 
Bár szegénynek mutatkozott az esztendő, Simon András baconi polgármester év végén mégis elégedett, mint mondja, sok mindent megvalósítottak idén a községben, talán akkor sem túloz, ha azt mondja, még többet, mint tavaly.

A felsorolásban első helyen említette a 21 kilométer összhosszúságú erdei utak felújításának befejezését, ez a munkálat nyolcmillió lejbe került, uniós pályázat révén valósították meg. A Kisbacon fele vezető útra is új aszfaltréteg került, így most már jó úton lehet közlekedni a bibarcfalvi eltérőtől egészen Magyarhermányig. Kivételt a Kisbaconon átvezető útszakasz képez, ahol a felújítás még várat magára amiatt, hogy először a víz- és szennyvízvezetékeket fektetnék le itt. Ez utóbbi régi terve a községnek, a községgazda bízik abban, hogy jövőben végre nekiláthatnak a közművesítés megvalósításának Kisbaconban és Nagybaconban is.

Útszakasz Magyarhermány előtt: itt átereszeket helyeztek el

 

A Kisbacon–Magyarhermány közötti útszakaszon elhelyezték az átereszeket, Magyarhermányban és másutt is azokon az útszakaszokon is javítottak, melyek összekötik a felújított erdei utakat a településekkel.

Aszfaltréteget húztak több utcára is Nagybaconban

Nagybaconban több utcát is leaszfaltoztak, befejezték a központi park korszerűsítését, leaszfaltozták a polgármesteri hivatal udvarát is, a hivatal keretében pedig új irodákat létesítettek egy külön épületben, amelyek a szociális segélyezettekkel, illetve a mezőgazdasági földterületek mérésével foglalkozó hivatalnokok munkáját hivatottak megkönnyebbíteni. Megtudtuk: Bacon községben 267 család kap állami segélyt, ez 800–900 támogatott személyt jelent.

Magyarhermány télen: a település, egy rövid szakasz kivételével, már jó úton közelíthető meg

A Szárazajta fele vezető út helyzete idén annyit változott, hogy megvan az alapozása, Simon elöljáró szerint jövőben meg fog történni a leaszfaltozása. Ugyancsak Szárazajtán szabadtéri színpadot készítettek, az itteni iskola pedig új kazánokat kapott, a régieket elavultságuk miatt muszáj volt kicserélni. Szintén a szárazajtaiaknak szóló jó hír, hogy a polgármester utánajárása, szorgalmazása eredményeképp hamarosan mobiltelefon-jelerősítő antennát helyeznek el a település közelében, így lesz térerő a faluban, azzal a helyiek nagyon régi óhaja válik valóra.

– Sikeres év volt, köszönöm mindenkinek a segítséget, remélem, jövőben is hasonló jó eredményekről fogunk tudni beszámolni. Azt is remélem, hogy jövőben ismét le tudjuk hívni azokat a pénzösszegeket, melyeket idén, bár kiutalt számunkra a Fejlesztési Minisztérium, de a kivitelezők hibájából nem tudtuk elkölteni – fogalmazott összegzésképpen az elöljáró, békés, áldott karácsonyi ünnepeket, és boldog új esztendőt kívánva a község lakóinak, a polgármesteri hivatal ügyfeleinek. <<